Terug naar de winkel ×

Burg

Roodflora kaas - Koe - Rauwmelks

Regio
België

Herkomst
Kaasmakerij Catharinadal – Hamont-Achel, Limburg, België. Op een plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters woonden, is de Kaasmakerij Catharinadal gelegen. De gebroeders Boonen maken sinds 1990 kaas volgens traditioneel recept. Peter Boonen maakt sinds zijn 13e jaar kaas en is een zeer virtuoos kaasmaker. Hij produceert alle kaas voor zijn winkel zelf.

Gewicht
600 gram

Affinage
5 weken

Smaak
Burg is wat je noemt een droge roodflora met een krijtig hartje. Het korstje is mooi droog afgewerkt en daardoor minder penetrant dan een Munster of Epoisses. Net onder de korst begint de kaas te lopen. Er zijn koffie- en chocoladeachtige tonen te ontdekken in dit zuivel. Burg is een bij korte rijping een wat mildere, melkige roodflora die blijft hangen zonder penetrant te worden. Echter, als de kaas wat langer rijpt en steeds lopender wordt, kan hij behoorlijk intens worden, zowel in geur als in smaak.

De korst wordt gewassen met pekel en trappistenbier uit de Achelse kluis.

Bijzonderheden
Alle kaas van Peter Boonen is van uitmuntende kwaliteit en gemaakt van verse rauwe melk. De verse kazen verkoopt hij alleen in zijn winkel of maakt hij voor ons op bestelling.

Er wordt maar heel weinig zachte roodflora van rauwe melk gemaakt in de lage landen. Daarom zijn we zo blij met deze bijzonder, virtuoze producent. De familie Boonen heeft een eigen kudde koeien van het MRIJ ras. De koeien worden daar tot wel 18 jaar oud.