Terug naar de winkel ×

Burg

Roodflora kaas - Koe - Rauwmelks

Regio
België

Herkomst
Hamont-Achel, Limburg, België. Gemaakt op het Catharinadal in België. Naast de beroemde en tot beste ambachtelijke kaas van de wereld benoemde Grevenbroecker Blauwe maakt meester kaasmaker Peter Boonen alle kazen voor zijn winkel zelf. Dat heeft geleid tot oa. een bijzonder smakelijke variëteit aan roodflora kazen.

Affinage
5 weken

Smaak
Burg is wat je noemt een droge roodflora met een krijtig hartje. Het korstje is mooi droog afgewerkt en daardoor minder penetrant dan een Munster of Epoisses. Net onder de korst begint de kaas te lopen. Er zijn koffie- en chocoladeachtige tonen te ontdekken in dit zuivel. Alle kaas van Peter Boonen is van uitmuntende kwaliteit en gemaakt van verse rauwe melk. De verse kazen verkoopt hij alleen in zijn winkel of maakt hij voor ons op bestelling. Burg is een wat mildere, melkige roodflora die blijft hangen zonder penetrant te worden.

Bijzonderheden
Er wordt maar heel weinig zachte roodflora van rauwe melk gemaakt in de lage landen. Daarom zijn we zo blij met deze bijzonder, virtuoze producent. De familie Boonen heeft een eigen kudde van het MRIJ ras. De koeien worden daar tot wel 18 jaar oud.