Terug naar de winkel ×

Hertegeitje

Roodflora kaas - Geit / koe - Rauwmelks

Regio
België

Herkomst
Kaasmakerij Catharinadal – Hamont-Achel, Limburg, België. Op een plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters woonden, is de Kaasmakerij Catharinadal gelegen. De gebroeders Boonen maken sinds 1990 kaas volgens traditioneel recept. Peter Boonen maakt sinds zijn 13e jaar kaas en is een zeer virtuoos kaasmaker. Hij produceert alle kaas voor zijn winkel zelf.

Gewicht/vorm
150 gr/schijf

Affinage
6 tot 14 weken

Smaak
Het Hertegeitje is een roodflora kaas gemaakt van geitenmelk. Hij heeft een frisse smaak met een nog iets zure kern. Het smeuïge zuivel wordt gewassen met Trappistenbier uit de Achelse kluis. Als deze kaas wat langer rijpt, wordt het zuivel steviger en pittiger.

Voor deze kaas wordt melk van de Belgische hertegeit gebruikt, de vacht van deze geiten lijkt op dat van een hert. Dit ras is erg zeldzaam en met uitsterven bedreigd. Door de melk te gebruiken voor deze kaas hoopt men weer een volledige kudde op te kunnen bouwen.

Bijzonderheden
Alle kaas van Peter Boonen is van uitmuntende kwaliteit en gemaakt van verse rauwe melk. De verse kazen verkoopt hij alleen in zijn winkel of maakt hij voor ons op bestelling. Er wordt maar heel weinig zachte roodflora van rauwe melk gemaakt in de lage landen. Daarom zijn we zo blij met deze bijzonder, virtuoze producent.