Terug naar de winkel ×

Pecorino Fiore

Schapenkazen - Kaas geschikt voor zwangere vrouwen - Schaap - Rauwmelks

Regio
Italië

Herkomst
Sardinië, Italië

Affinage
Minstens 4 maanden

Smaak
Deze bijzondere pecorino uit Sardinië wordt enkel gemaakt met biologische, rauwe melk van het Sardijnse schapenras. De smaak is vol en intens, en de textuur stevig, met een licht rulle kern. De kaas wordt kort gerookt, deze rokerigheid combineert prachtig met de frisse zuren en het animale karakter van de schapenmelk.

Om de Pecorino Fiore te roken wordt enkel hout uit de omgeving gebruikt. De kaas rijpt in natuurlijke rijpingsruimtes en de korst wordt ingesmeerd met biologische olijfolie.

Echt een bijzondere, uitgesproken kaas die vrijwel niets anders nodig heeft. Hij vormt een mooie afsluiting van een diner, op zichzelf of met een glas rode wijn, maar zal ook heerlijk smaken over een pasta.

Bijzonderheden
Pecorino Fiore wordt gemaakt door Fromaggi Debbene op het Campeda plateau in Noord-West Sardinië. Daar grazen 1800 Sardijnse schapen vrij rond op 200 hectare land. Naast het produceren van prachtige kazen is de zorg voor de grond en de dieren ook essentieel. Ze werken volledig biologisch en gebruiken dus geen antibiotica of chemische bestrijdingsmiddelen. Door de gezonde bodem en de blije dieren wordt uiteindelijk de meest smaakvolle melk en kaas gemaakt.