Terug naar de winkel ×

Rouelle du Pic

Geiten- & schapenkaas - Geit - Rauwmelks

Regio
Aveyron

Herkomst
Fromagerie Le Pic, Penne du Tarn

Gewicht/vorm
190 gr/Donut 

Affinage
10 tot 15 dagen  

Smaak
Deze frisse, zachte geitenkaas heeft een luchtig hart en is zeer lopend onder de korst. Hij heeft lichte zuren en een romige textuur. De melk komt van Alpine geiten die minstens zes maanden per jaar buiten staan in de Zuid Franse bergen. Naast gras eten ze dan ook diverse bloemen en kruiden, zoals jeneverbes, longkruid en kamperfoelie. Dit rijke en diverse dieet proef je terug in de melk, en daarmee ook in de kaas.  

Bijzonderheden
Jef en Claude Remond verhuisden in de jaren zeventig van Parijs naar Zuid-Frankrijk, en begonnen in het kleine dorpje Penne du Tarn met het houden van enkele geiten. Ze opende hun kaasmakerij in 1980, met als motto dat blije en gezonde geiten de beste melk produceren, wat ook weer zorgt voor heerlijke kaas. In 1986 ontwikkelde ze de Rouelle, de kaas werd hun klassieker en won meerdere prijzen.  

In 1992 werd Fromagerie Le Pic een ambachtelijke kaasmakerij. Dat betekent dat ze nu niet meer hun eigen geiten houden, maar samenwerken met verschillende boeren in de regio. Inmiddels hebben de twee kinderen van Jef en Claude de kaasmakerij overgenomen. Het kaasmaken blijft handwerk, de geitenmelk wordt nog steeds met de hand gestremd, geroerd, gezouten en gevormd.