Terug naar de winkel ×

Tegeleir

Roodflora kaas - Koe - Rauwmelks

Regio
België

Herkomst
Hamont-Achel, Limburg, België. Op een plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters woonden, is de kaasboerderij Catharinadal gelegen. De gebroeders Boonen maken sinds 1990 kaas volgens traditioneel recept. Peter Boonen maakt sinds zijn 13e jaar kaas en is een zeer virtuoos kaasmaker. Hij produceert alle kaas voor zijn winkel zelf.

Gewicht/vorm
450 gr/tegel

Affinage
8 tot 10 weken

Smaak
Uitdagende rijke roodflora die je echt wilt proeven als je van deze kaasfamilie houdt. De kaas wordt na het pekelbad eerst gewassen met puur Achels trappistenbier, de gisten uit het bier werken dan in op de korst van de kaas. Daarna wordt de kaas om de twee dagen gewassen met een combinatie van dit bier en een lichte pekel. Als de kaas wat jonger is heeft hij vaak nog een wat frisser, krijtig hart. Maar naarmate hij langer rijpt wordt de textuur smeuïger en de smaak pittiger.

Gemaakt met de Italiaanse Taleggio in gedachte maar frisser, pittiger en iets stouter dan z’n romige broertje.

Bijzonderheden
Alle kaas van Peter Boonen is van uitmuntende kwaliteit en gemaakt van verse rauwe melk. De verse kazen verkoopt hij alleen in zijn winkel of maakt hij voor ons op bestelling.

Er wordt maar heel weinig zachte roodflora van rauwe melk gemaakt in de lage landen. Daarom zijn we zo blij met deze bijzonder, virtuoze producent. De familie Boonen heeft een eigen kudde koeien van het MRIJ ras. De koeien worden daar tot wel 18 jaar oud.